Ons team

Onze (schaduw)fractie heeft een zeer ruime ervaring in de plaatselijke politiek: ruim100 jaar om precies te zijn. En op alle vlakken: in de oppositie, de coalitie, in de gemeenteraad of commissie, als wethouder of fractievoorzitter. Wij weten ondertussen hoe de hazen lopen. Daarnaast hebben sommigen een zeer uitgebreid netwerk en weten zij wat er in de samenleving speelt.


Nardus Koster

Nardus heeft een winkel op de Oudestraat. Hij heeft 10 jaar ervaring in de plaatselijke politiek. Als raadslid, commissielid (Inwoners) en als fractievoorzitter. Nardus zijn interesses liggen bij de toegankelijkheid, veiligheid en leefbaarheid in de wijken. 


Niels Kolle

Niels is commissielid en woont zijn hele leven in Kampen, sinds zes jaar in de binnenstad. Hij werkt in het veiligheidsdomein.

Veiligheid en leefbaarheid zijn thema's die iedereen raken en deze vind Niels dan ook erg belangrijk. Hiervoor moet er worden geluisterd naar en samengewerkt met bewoners en ondernemers in de wijken, zij weten immers als geen ander wat er speelt. In Hart voor Kampen heeft hij een lokale politieke partij gevonden die precies voor deze aanpak kiest en waar hij zich dan ook graag voor in wil zetten!


Nico Minnema

Nico is een geboren Fries (Leeuwarden), maar aangezien zijn voorouders uit Kampen kwamen en hij hier al sinds 1996 woont voelt hij zich inmiddels al een echte Kampenaar. 

Van jongs af aan schijnt hij altijd gezegd te hebben, “ik ga later in Kampen wonen”. Na zijn studie Levensmiddelen technologie in Bolsward gebeurde dit dan toch echt, omdat hij bij de firma Siebrand op het laboratorium terecht kwam. Na ruim 25 jaar werkt hij hier nog steeds en is inmiddels verantwoordelijk voor alles wat er gemaakt wordt, voordat het de fles in gaat. 

Na in twee verschillende mooie wijken van Kampen te hebben gewoond was een echte droom de oude binnenstad van Kampen. Deze wens ging in 2022 in vervulling. 

Om het plaatje compleet te maken hoopt hij zich via Hart voor Kampen extra te kunnen inzetten voor alles wat onze prachtige stad met haar gemeente beweegt. 

 


Piet Bergstra

Piet is met pre pensioen (werkte 40 jaar bij de Koninklijke Marechaussee in binnen- en buitenland). Hij was jaren fractiesecretaris. De laatste vier jaren als raadslid en commissielid (Inwoners). Piet beschouwd zichzelf als de ‘groene tak’ binnen Hart voor Kampen. Hij is de initiatiefnemer van het project Bloemen voor Bijen.

 

Hij maakt zich sterk als bewoners zich niet gehoord voelen in het stadhuis. Piet is beheerder van social media van de partij en en ook webmaster. Hij is tevens voorzitter van de Stichting Vrienden van Samos.


Ellen Koersen

Ellen is fractiesecretaris en woont in Wilsum. Zij is een boerendochter, volgde uiteenlopende opleidingen en vaardigheden en is een bezige bij. Ze is -regionaal- betrokken, verantwoordelijk, meegaand en heeft een hele brede interesse: van musiceren, pubquizzen en ontwerpen tot het Biergilde van Campen, buiten zijn en reisjes maken. Betreffende politiek; belangrijke zaken zijn onder andere wonen en werken tot cultuur, communicatie en maatschappelijke kwesties. Spreek haar gerust aan voor contactmogelijkheden.

Albert Holtland

Jurist van beroep en huidig commissielid en oud-wethouder van 2018-2022.  Albert heeft 36 jaar ervaring in de plaatselijke en provinciale politiek als staten- en raadslid, fractievoorzitter, vice-voorzitter van de raad, voorzitter presidium en commissie voorzitter.


Richard Been

Richard is met pre pensioen. Meer dan 40 jaar gewerkt in binnen en buitenland bij de grootste koffiebrander van het land.

Hobby's zijn concert fotografie, wandelen en muziek luisteren.

Richard is geïnteresseerd in plaatselijke politiek sinds hij met prepensioen is en is zo bij Hart voor Kampen gekomen.

 

Wil zich inzetten voor een goede leefomgeving, sportmogelijkheden voor jong en oud en poppodia. Ook de groenvoorziening is voor hem niet onbelangrijk.