Vier vragen aan Hart voor Kampen

Gepubliceerd 29 december 2022 10:07 uur. Tekst: redactie. Foto: Niek Teune

 

Het jaar loopt ten einde. De Brug kijkt traditioneel terug op het politieke jaar. Dat doen ze met  vier vragen.  Hieronder de vragen en onze antwoorden.

 

1. Welk lid van een politieke partij (of welke wethouder) heeft zich het afgelopen jaar het meest positief onderscheiden en waarom?

"Wij vinden jonge nieuwkomers een mooie ontwikkeling en ‘nomineren’ daarom Niek Teune, CDA. Hij zorgt voor politieke betrokkenheid, ook richting burgers, interesseert zich in vele onderwerpen, is ijverig en lijkt te gaan voor herstel van verbinding in de samenleving!"

 

2. Het is weer top 2000 tijd. Welk lied omschrijft de spirit van jullie partij in de raadszaal het best en waarom? 

"– Di-Rect – Wild Hearts. Kwaliteit van Nederlandse bodem, het bevat een vleugje pop, rock en de nodige elektronica. We luisteren graag ‘feelgood’ maar daar mag best een serieuze noot bij zijn. De songtekst of context van het nummer geven aan dat je ‘eruit haalt wat erin zit’, volop leeft, maar daar wel zelf verantwoordelijk voor bent. (Zoek maar eens op!) Iedereen maakt goede en mindere tijden mee en van dag tot dag krijg je te maken met zowel wanhoop, armoede, onrecht als ook ‘excitement’, vreugde en positiviteit. We zijn hoopvol en zien graag dat er prettige samenwerkingen ontstaan, harmonie en vrede, zeker ook onder Kampenaren zelf".

 

(Enne, muziekliefhebbers die we zijn, andere opties: Neil Young – 'Heart of Gold' of van Queen ‘Heaven for Everyone’ of 'One Vision').

 

3. Welk politieke besluit uit 2022 zouden jullie het liefst terug willen draaien?

"Dit jaar is besloten dat ons plan van de volledige Hanze-Experience in ieder geval niet doorgaat. Inmiddels zien we dat er eindeloos wordt gesteggeld over welke optie het dan wel moet worden. Het meest serieuze plan is nu om de IJsselkogge op het Van Heutszplein te plaatsen. Wat ons betreft is dit absoluut een no-go. Daarbij komt ook de fondsenwerving maar niet van de grond. Wij zijn inmiddels bang dat door alles wat er speelt de IJsselkogge helemaal niet meer naar Kampen komt en de gemeente hier een prachtige trekpleister laat schieten".

 

4. Aan welk onderwerp gaat jullie partij in 2023 de meeste tijd besteden?

"Vermoedelijk zal dat de economische crisis zijn, een tijd waarin mensen minder goed rond kunnen komen. We zullen ons hard moeten maken voor financiële ondersteuning. Hopelijk blijven andere crises uit en maken we van het nieuwe jaar een vooruitstrevend, onbezorgd en ontspannen jaar!"